Naturinstituttet helt i top med arktisk forskning

Grønlands Naturinstitut har grund til at være stolte over deres videnskabelige indsats for forskningen i Arktis. En netop offentliggjort undersøgelse viser at Naturinstituttet er den tredje mest citerede institution i hele kongeriget Danmark i årene 2008-2011, når det gælder producerede videnskabelige artikler om arktisk forskning.
Skrevet af Karsten Sommer
06. juli 2014 15:12

Kun Niels Bohr Instituttet og Danmarks Meteorologiske Institut - DMI, overgår Naturinstituttet som Rigsfællesskabets mest produktive videnskabelige institutioner.

Det viser en rapport bestilt at Styrelsen for Forskning og Innovation i Danmark, der kortlægger polarforskningen i Danmark. I alt 91 forskningsinstitutioner fra Grønland, Færøerne og Danmark er med i kortlægningen.

Og når det kommer til hav- og fiskeribiologi, som er det største samlede forskningsområde i det arktiske område, topper Grønlands Naturinstitut som den største bidragyder, efterfulgt af Aarhus Universitet.

Samlet set ligger Danmark som den ottende mest produktive nation på verdensplan, når det gælder arktisk forskning, som der globalt set er kæmpe interesse for.

En naturlig konsekvens af de globale klimaændringer og konsekvenserne i Arktis, der har medført øget interesse for forskning i Arktis-relaterede emner, fortæller Grønlands Naturinstitut i en pressemeddelelse.