Narsaq-borgere stimler sammen i protest

Mens borgere i Qaqortoq har et inderligt ønske om en lufthavn i byen, kæmper borgere i Narsaq for at bevare lufthavnen i Narsarsuaq.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
07. oktober 2011 13:00

- Vi kan naturligvis ikke gå med til at lufthavnen i Narsarsuaq bliver nedlagt, siger Theo Kruse, der har deltaget i et borgermøde i Narsaq, hvor 36 borgere deltog.

De er imod Transportkommissionens anbefaling om en lufthavn i Qaqortoq. De ønsker i stedet, at lufthavnen i Narsarsuaq skal bevares.

Theo Kruse mener, at det vil blive dyrt for borgerne i både Narsaq og Nanortalik.

- Borgere fra både Narsaq og Nanortalik skal jo stadig rejse, og vi vil fremover blive nødt til at tage gennem Qaqortoq. Der er mange pensionister og mange mindrebemidlede. Hvis de skal gennem Qaqortoq, hver gang de rejser, skal de oveni billetprisen bruge penge på taxa til byen, der vil ligge langt fra lufthavnen, siger Theo Kruse.

Hun argumenterer også sin modstand mod en lufthavn i Qaqortoq med, at der i givet fald skal bruges mange penge til snerydning.

Samtidig frygter hun arbejdsløshed i Sydgrønland, såfremt lufthavnen i Narsarsuaq bliver lukket:

- Det er en stor arbejdsplads, hvor der arbejder omkring 130 mennesker. Hvis der anlægges en lufthavn i Qaqortoq, er der måske kun brug for 12 medarbejdere. Resten vil stå uden arbejde. Derfor kan vi ikke acceptere, at Narsarsuaq lufthavnen lukker, siger Theo Kruse.