Naalakkersuisut vil sende tjenere på alkoholkursus

Naalakkersuitsuts forslag til en ny alkohollovgivning er nu klar til at blive fremlagt og debatteret på Inatsisartuts efterårssamling. 
Foto © : Google maps/screendump
09. juli 2017 16:53

Hvis lovpakken bliver vedtaget, kan ansatte på restauranter og udskænkningssteder se frem til, at det bliver lovpligtigt for dem at deltage i kurser om ansvarligt salg af alkohol.

Heidi Poulsen fra Ilulissat ejer værtshuset Naleraq. Hun synes ikke, at det nye tiltag er nogen god ide. Hun mener til gengæld, at det er spild af penge og ressourcer.

LÆS OGSÅ Alkoholforbud har fået gang i hjemmebryggeriet

- Jeg ser det som en ekstra besværlighed for restauratører og værtshusejere, fordi der i forvejen ligger meget arbejde i at skulle drive værtshus og restaurant, siger Heidi Poulsen.

Naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain, som står bag forslaget, mener ikke overraskende, at den nye lovgivning er en fordel for udskænkningsstederne.

- På kurset lærer man, hvordan man skal opføre sig, hvor grænsen ligger og hvordan man håndtere fulde personer, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Voxpop: Udvid åbningstider for salg af spiritus

Er det ikke voksnes eget ansvar at styre deres forbrug af alkohol?

- Jo, men alligevel er der folk der drikker sig fulde og ikke kan kontrollere sig selv. Det er nødvendigt at lære ansatte og bartendere sætte grænser, fordi berusede har svært ved selv at gøre det, siger Fontain.

Barejer Heidi Poulsen fra Ilulissat mener, at der allerede er styr på tingene ude på landets værtshuse.

- Når man driver værtshus, så har man personalet og dørmændene på plads, og det er under kontrollerede forhold, siger hun.

LÆS OGSÅ Rekordmange berusere i Nuuk