Atorfillit kattuffiat Naalakkersuisut skaber utryghed

Det vækker undren og bekymring, at der ikke er enighed i Naalakkersuisut om, hvorvidt det er blevet besluttet at flytte uddannelser fra Nuuk.
13. april 2017 13:10

Har Naalakkersuisut taget en beslutning omkring udflytninger af arbejdspladser og uddannelser?

Det spørgsmål har formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og naalakkersuisoq for sociale anligender, Sara Olsvig, forskellige svar på.

LÆS OGSÅ Stadig uenigheder hos Naalakkersuisut

Og de to kom ikke et svar nærmere, da Naalakkersuisut holdt møde sidste torsdag. Emnet var nemlig slet ikke på dagsordenen.

Og det skaber utryghed hos fagforeningen Atorfillit Kattuffiat.

- Der er risiko for, at uddannelserne bliver ringere. Her i Nuuk ligger uddannelsen tæt på mange forskellige instanser, og så har vi tæt samarbejde med Grønlands Universitet og studerende. Men når der bliver lang afstand, så er vi bange for, at  uddannelsen kan bliver ringere, siger formanden for Atorfillit kattuffiat, Dina Olsen.

LÆS OGSÅ Stor forvirring i Naalakkersuisut om udflytningsplaner

Hun siger, at departementet hverken har orienteret eller taget fagforeningen med på råd om de uddannelser og arbejdspladser, der risikerer at blive flyttet.

Derfor vil hun mødes med dem snarest muligt.

- Vi har heller ikke fået at vide, om vi vil blive hørt. Det virker heller ikke til, at uddannelserne er blevet kontaktet. Høring af parterne er ellers den normale fremgangsmåde, siger Dina Olsen.