Naalakkersuisut klar med særlig ledighedsindsats i Narsaq

Naalakkersuisut igangsætter nu i samarbejde med Kommune Kujalleq en række initiativer, der skal få nedbragt antallet af arbejdsløse i Narsaq.
19. februar 2015 06:19

Der er ifølge en pressemeddelelse, tale om en bred vifte af initiativer, der iværksættes nu og i den nærmeste fremtid.
 
Initiativerne er lige fra fremskyndelse af anlægsprojekter til konkrete erhvervs- og fiskeriprojekter og kursustiltag blandt de ledige.
 
- Jeg er tilfreds med det samarbejde, Naalakkersuisut har haft med Kommune Kujalleq, og jeg forventer helt sikkert, at vi kan aflæse det på arbejdsløshedstallene for Narsaq, når året er omme, siger Vittus Qujaukitsoq, Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender.

 

50 millioner afsat
Konkret drejer det sig om, at Naalakkersuisut har afsat over 50 millioner kroner til sanering, renovering og udvidelse af bygninger i Narsaq.
 
Samtidig har Kommune Kujalleq modtaget 2,5 millioner kroner fra Erhvervs- og Beskæftigelses-indsatsen i bygder og yderdistrikter, hvor kommunen har mulighed for at tildele Narsaq-området en del af de midler til relevante projekter.
 
Naalakkersuisut undersøger også muligheden for at give en torskekvote til indhandling til Narsaq, for således at kunne skabe arbejdspladser i byen.