Naalakkersuisoq vil arbejde for uændret service på sundhedsområdet

Selvom sundhedsområdet skal bidrage med besparelser på 15 millioner kroner i forbindelse med Naalakkersuisuts generelle nedskæringer af de offentlige udgifter, så mener Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen nu, at, besparelserne ikke vil forringe borgernes behandling og service iøvrigt.
Foto © : Simon Uldum
13. maj 2015 06:22

Pengene til at dække besparelserne på de 15 millioner kroner hentes nemlig fra ikke-forbrugte midler i 2014 og kaldes for et overskud, der kan dække hullerne ind i finansloven for i år.

Og så understreger Martha Lund Olsen ellers, at hun arbejder målrettet for at opretholde uændret service på sundhedsområdet i 2015 og årene fremover:

Pengene skal fortrinsvis hentes ved at gøre sundhedspersonalets arbejdsgange mere effektive og ved at anvende teknologien smartere, så man kan opnå det samme resultat for færre penge.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen: Besparelserne rammer først næste år

 

Analyse af sundhedsvæsenets økonomi

Ifølge Martha Lund Olsen er er der iværksat en tilbundsgående analyse af sundhedsvæsenets økonomi som en del af forberedelserne af finansloven for næste år.  

- Målet er, at der kan indgås et bredt flerårigt forlig omkring sundhedsområdet, som vil give gode og sikre rammer for sundhedsvæsenet og samtidig en holdbar økonomisk udvikling på området, siger hun.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut trækker upopulært spareforslag tilbage

Første del af arbejdet forventes afsluttet med udgangen af maj i år, medens den endelige rapport forventes færdig i september.