Naalakkersuisoq: Ingen planer om at lukke Kangerlussuaq

Koalitionsaftalen lægger op til ændringer omkring lufthavnsstrukturen i landet, hvor landingsbanen i Nuuk blandt andet skal forlænges. Og det har skabt bekymring blandt borgerne i Kangerlussuaq, der frygter, at det vil betyde, at deres lufthavn vil blive lukket.
Knud Kristiansen, Atassutip siulittaasua. Foto © : KNR
Skrevet af Nûno Isbosethsen
23. januar 2015 13:49

Men Naalakkersuisoq for Trafik, Knud Kristiansen (A), beroliger borgerne i Kangerlussuaq med, at der ikke er planer om at lukke lufthavnen i Kangerlussuaq. Det har aldrig været på tale i Naalakkersuisut. Tværtimod har Naalakkersuisut planer om at videreudvikle Kangerlussuaq, siger han.

Se hele interviewet med Knud Kristiansen her.


Det fremgår af koalitionsaftalen, at planerne omkring lufthavnene skal føres i tæt samarbejde med kommunerne.

- Lufthavnen i Kangerlussuaq skal ikke lukkes. Naalakkersuisut går snart i gang med at holde en række møder med kommunerne, blandt andre Qeqqata Kommunia, og her vi vil også drøfte Kangerlussuaq.

 

Borgerne i Kangerlussuaq har intet at frygte

- Borgerne i Kangerlussuaq har intet at frygte, og de private virksomheder kan roligt køre videre med deres planer. Vi agter at videreudvikle turismen i området og har også planer omkring udvidelse af havnen. Kangerlussuaq har også en central rolle i vores planer omkring udvikling af vores egne naturressourcer, siger Naalakkersuisoq for Trafik til KNR.

LÆS OGSÅ Planer for Nuuk-lufthavn ryster Kangerlussuaq

Naalakkersuisut er i fuld gang med deres planer om etablering af lufthavne i Qaqortoq og Tasiilaq samt forlængelse af landingsbanerne i Ilulissat og Nuuk til 1.199 meter, og Naalakkersuisut håber at kunne fremlægge disse planer til efteråret.

 

- Det arbejde er vi gået i gang med, også med hensyn til Kangerlussuaq. Det samme gælder for Narsarsuaq, hvor vi heller ikke har planer om at lukke lufthavnen, men i stedet har planer om at skabe videreudvikling i området.

- Lufthavnen i Kangerlussuaq vil ikke blive lukket. Det har vi ingen planer om, vi ønsker derimod planer om at videudvikle turismen, og her spiller Kangerlussuaq også en stor rolle, slutter Naalakkersuisoq for Trafik.