BILLEDER Multibane indviet i Qaqortoq

<p>Foreningen Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq i Qaqortoq, har efter flere års arbejde overdraget en ny multibane for børn og unge i Qaqortoq til kommunen.</p>
Skrevet af Simon Uldum -
25. august 2016 07:15

Foreningen Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq (Foreningen Kultur, red.) har skabt en færdig multibane til børn og unge. Multibanen ligger mellem ungdomsklubben Kaassassuk og folkeskolen Tasersuup Atuarfia.

Ved indvielsen afleverede initiativtagerne multibanen til Kommune Kujalleq og på vegne af Kommune Kujalleq overdrog Borgmester Jørgen Wæver Johansen banen straks til de fremtidige brugere, nemlig til klubrådet.

Det er således børn og unge selv der skal drive og passe på multibanen.

- Vi har arbejdet for at få skabt en multibane hvor der også kan dyrkes sport, da vi kunne mærke at børnene og de unge manglede et sted hvor de kan udfolde sig fysisk. Det udtrykte sig blandt andet ved at bibleotekets hegn ikke kunne være i fred, idet børnene og de unge manglede et plan sted hvor de kunne udfolde sig, sagde en af initiativtagerne, Kent Kielsen, blandt andet.

Kommunen gav multibanen videre til byens børn og unge

- Fra Kommune Kujalleq takker vi for banen og takker de frivillige initiativtagere for deres store arbejde, de er i høj grad med til at give børnene og de unge flere muligheder for aktiviteter, og ingen skal være i tvivl om at kommunen til hver en tid vil bakke op om frivillige initiativtagere og støtte dem, understregede borgmester Jørgen Wæver Johansen i en tale og gav multibanen videre til Qaqortoqs børn og unge.

Julius Peter Fly, Lars Lundblad og Kent Kielsen er frontfigurerne i Peqatigiiffik Piorsarsimassuseq, ud over foreningens egen indsamling har de indhentet støtte fra AP Møller Mærsk, Lokale og anlægsfonden, Kommune kujalleq, Grønlands Selvstyre, BK Revision og Permagreen.