Muligt olieudslip i Østgrønland

En melding om et olieudslip i Sermiligaaq fjorden nordøst for Tasiilaq, fik myndighederne til at reagere hurtigt.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Jonas Fievé
29. august 2015 17:32

En borger observerede det mulige oliespild og slog derefter alarm til myndighederne.

To både blev sendt ud i Sermiligaaq fjorden for at lede efter olieforurening, men det lykkedes ikke at genfinde olien eller spor efter den.

- Det bekymrer mig, at der er meldinger om endnu et muligt oliespild i Østgrønland. Jeg vil opfordre alle, der måtte se tegn på olieforurening om at kontakte Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet eller det lokale beredskab, udtaler naalakkersuisoq for natur, miljø og justitsområdet, Mala Høy Kúko.

Læs også Østgrønlandsk oliespild forsvundet

Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet fortæller også, at de er begejstret for den store imødekommenhed og hjælpsomhed de oplevede fra både Arktisk Kommando og de lokale borgere i området.

- Tak til alle, der har bidraget i sagen om et muligt oliespild ved Sermiligaaq og som i den kommende tid vil holde et vågent øje, når de færdes i området. Vi skal alle værne om vores sårbare havmiljø, og jeg ved at beredskabet i området er klar til at rykke ud, hvis man igen kan lokalisere forureningen, udtaler naalakkersuisoq Mala Høy Kúko i en pressemeddelelse.