Olsvig: Motzfeldt skal ikke blande sig i kommissionens sammensætning

Første viceformand i naalakkersuisut, Sara Olsvig, kritiserer Vivian Motzfeldt for hendes forvaltning af embedet som formand for Forfatningskommissionen.
Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. januar 2018 09:52
Versionist Jaaku Lyberth

IAs formand, Sara Olsvig, opfordrede i en nytårsudtalelse forfatningskommissionen til at komme videre i arbejdet med en grønlandsk forfatning.

Olsvig er utilfreds med, at kommissionens formand Vivian Motzfeldt ikke har formået at få arbejdet i kommissionen til at fortsætte indtil det bliver klart, om IAs Ane Hansen fortsat kan være medlem.

I stedet har kommissionen nedlagt arbejdet.

- I de sidste par møder har det vist sig, at vores ene medlem ikke har kunnet deltage på møderne, fordi der har været uenighed om, hvorvidt hun måtte være medlem, fortæller Sara Olsvig til KNR.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen er en pinlig farce

Medlemmet Olsvig omtaler, er IAs Ane Hansen, der har taget orlov fra Inatsisartut for at passe sit job som borgmester i Kommune Qeqertalik.

Hansens orlov har været medvirkende til, at forfatningskommissionen har nedlagt arbejdet, indtil kommissionen får svar fra Naalakkersuisut om, hvorvidt Ane Hansen fortsat kan være medlem af kommissionen, selvom hun har orlov.

Det fortalte formand for forfatningskommissionen Vivian Motzfeldt til KNR.

Men Sara Olsvig mener, at Vivian Motzfeldt skal blande sig uden om Ane Hansens medlemsskab af kommissionen:

 - Vi vil gøre det klart, at de medlemmer, man har udpeget fra partierne, det er dem, der er medlem af kommissionen, lyder det fra Olsvig.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen har nedlagt arbejdet på anden måned

Hun understreger, at Ane Hansen er indstillet til at være medlem af kommissionen for IA, fordi partiet mener, at hun er den bedst kvalificerede til opgaven.

Ifølge Sara Olsvig har IA inleveret en ansøgning til Naalakkersuisut om, at Ane Hansen forbliver som medlem af Forfatningskommissionen. Den ansøgning er endnu ikke færdigbehandlet oplyser Olsvig.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen får nye lokaler til 7,4 millioner kroner