Mimi vil ikke blande sig

Naalakkersuisoq for Kultur, Mimi Karlsen, kan ikke og må ikke blande sig i driften af KNR. Det skriver hun i en pressemeddelelse efter de seneste dages debat om den økonomiske situation i KNR. Der alene direktionen og bestyrelsen for den selvejende institution, der har ansvaret for økonomistyringen.
31. august 2012 12:37

Mimi Karlsen understreger samtidig, at KNR økonomisk ikke er blevet stillet ringere end andre af Selvstyrets enheder. Udmøntningen af institutionens bevilling er en opgave for direktionen og  bestyrelsen for KNR, og det har Naalakkersuisut ikke planer om at ændre ved.

Men Naalakkersuisut er opmærksom på at driften af KNR i flere år har været påvirket af flere forhold. Og for at skabe en langsigtet løsning for KNR's problemer har Naalakkersuisut derfor igangsat et arbejde, der skal sikre, at der fremover også findes en landsdækkende radio- og tv virksomhed.

- Arbejdet skal ske i tæt samarbejde med bestyrelsen for KNR, og jeg forventer derfor, at bestyrelsen kommer med en anbefaling om hvilken løsningsmodel, den vurderer som den bedste løsning for KNR´s fremtid, lyder det fra Mimi Karlsen. 

Og selv Naalakkersuisut ikke vil eller kan - som udtrykkes i pressemeddelelsen blande sig i KNR's drift, så finder Mimi Karlsen det alligevel beklageligt, at bestyrelsen ikke har orienteret Naalakkersuisut om den fyringsrunde, der har betydet nedlæggelse af otte stillinger, som nu har måttet konstateres via dagspressens behandling af sagen.