Miljøet i centrum i nyt partnerskab

CSR Greenland, Grønlands Arbejdsgiverforening, Kommuneqarfik Sermersooq og Royal Greenland har sammen med miljøforkæmperen og musikeren Mads Lumholt sat et treårigt miljøprojekt i søen. Det hedder ”Saligaatsoq”, og indeholder tre fokusområder. Virksomhederne, skolerne og borgerne/offentligheden.
Skrevet af Peter Troelsen
08. maj 2012 07:34

I begyndelsen af projektets levetid vil fokus være rettet mod Nuuk, men senere vil også kystbyerne blive inddraget mere i projektet, der for virksomhedernes vedkommende skydes i gang med et stort arrangement i GrønlandsBANKEN d. 21. maj. Den store affaldsindsamling for virksomhederne finder sted d. 14. juni 2012, og arrangørerne håber på at også andre interessenter vil deltage.

- For Grønlands Arbejdsgiverforening er det en fornøjelse at se, hvordan mange gode initiativer breder sig på CSR-området. Også i relation til at tage ansvar for vores værdifulde miljø og unikke natur, siger formanden for GA Henrik Sørensen.

CSR Greenland afholder miljøkurser for virksomheder i CSR Greenland afholder miljøkurser for virksomheder i Nuuk d. 11. maj, i Sisimiut d. 14. maj og i Ilulissat d. 16. maj.

Skolernes inddragelse kulminerer i uge 22 og uge 23, hvor de ældste elever, sammen med Mads Lumholt, sætter miljøet i fokus.

- Jeg elsker den grønlandske natur og synes det er utrolig vigtigt at vi passer på den. Derfor har jeg tagetinitiativ til Saligaatsoq, fortæller Mads Lumholt, der håber på endnu flere aktørere vil være med til at gøre Saligaatsoq til en gedigen succes.

Borgerne kan bidrage til projektet ved den store forårsindsamling, der finder sted på FN´s Miljødag d. 5. juni, hvor der ud over fokus på miljøet også vil være flere andre aktiviteter for de borgere, der slutter op om projektet.

- Kommuneqarfik Sermersooq har gennem længere tid arbejdet på at forbedre sin miljøindsats – ikke mindst på affaldsområdet. Miljøarbejdet er vigtigt for Kommuneqarfik Sermersooq, og vi vil selvfølgelig gerne være med til at løfte i flok og sætte miljøet på dagsordenen, fastslår borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup.