Martha Lund Olsen: Socialområdet stadig kommunernes ansvar

Kommunerne behøver ikke at være bange for, at Naalakkersuisut vil fratage dem ansvaret for socialområdet. Det lover naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
09. februar 2016 11:03

Det sker oven på sidste uges udmelding fra borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, i avisen Sermitsiaq.

Her kritiserede hun et nyt lovforslag, der giver Naalakkersuisut mulighed for at overtage styringen i en kommune, der ikke efterlever lovgivningen på børne- og ungeområdet. Kritikken fra Sermersooqs borgmester blev forleden bakket op af kommunernes landsforening, Kanukoka.

Læs også KANUKOKA afviser lovforslag

Men lovforslaget skal ses som en reaktion på tilsynsrapporter, der viser, at kommuner ikke lever op til deres ansvar i sager om grove overgreb på børn og unge.

Læs også Naalakkersuisut vil stramme grebet om kommunerne

Desuden har Børnetalsmandens rapport om de kritisable forhold i Qaasuitsup Kommunia været medvirkende til lovforslaget, forklarer Martha Lund Olsen i en pressemeddelelse.

Her afviser hun, at lovforslaget vil gribe ind i de kommunale budgetter.

- Et indgreb vil naturligvis ske med respekt for kommunes økonomi og i et samarbejde. Jeg ønsker ikke at suspendere det kommunale ansvar på socialområdet, understreges det blandt andet fra Martha Lund Olsen i pressemeddelelsen.