Marta Lund Olsens stedfortræder på plads

Siumut i Kommuneqarfik Sermersooq har fået et nyt medlem af kommunalbestyrelsen. Det er Jens Kristian Berthelsen der afløser Marta Lund Olsen som har taget orlov.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
04. oktober 2017 10:48

Tidligere Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender Martha Lund Olsen tiltræder 1. december som ny direktør for Forvaltning for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq.

Derfor har hun bedt om orlov fra kommunalbestyrelsen fra og med 3. oktober, oplyser hovedstadskommunen i en pressemeddelelse.

Det er med følgende begrundelse, at Martha Lund Olsen vælger at udtræde af kommunalbestyrelsen:

- Da jeg på grund af ansættelse i en stilling, hvor jeg kan betragtes som inhabil i kommunalbestyrelsen, ansøger jeg hermed om orlov fra kommunalbestyrelsen med virkning fra den 3. oktober indtil videre.

Det bliver Jens Kristian Berthelsen overtager pladsen fra Martha Lund Olsen. Han er første stedfortræder på Siumuts stedfortræderliste.

Det er op til Siumut at beslutte, hvordan Martha Lund Olsens udvalgs- og bestyrelsesposter skal besættes. Hun har været medlem af økonomi- og erhvervsudvalget samt stedfortræder i børne- og familieudvalget. Desuden sidder hun i bestyrelsen i Rådet for kulturfremme, den såkaldte Sermeq-pulje.