Malik Hermarij har succes i Sveriges bedste futsalrække

22-årige Malik Hermarij, der oprindeligt kommer fra Upernavik, er blevet kontraktspiller i den bedste futsalrække i Sverige
Athletic FC Eskilstuna
Malik Hermarij, siddende længst til venstre, sammen med sine klubkammerater fra Athletic FC Eskilstuna. Foto © : Athletic FC Eskilstuna
Skrevet af Noah Mølgaard
14. oktober 2020 12:50

Stortalent-målmanden i futsal Malik Hermarij har fået en god start i sin nye klub Athletic FC Eskilstuna i Sverige.

Klubben råder over fire svenske landsholdsspillere, der også tæller landsholdskeeper. Alligevel er det lykkedes for Malik Hermarij at komme i startopstillingen i den bedste svenske futsalrække.

- Malik har fået en god start i den nye sæson. Han er førstemålmand i vores kampe. Vi har skrevet kontrakt for denne sæson, men vi snakker allerede om en eventuel forlængelse, siger træner i Athletic FC Eskilstuna Tekle Ghebrelul til KNR.

Han er tidligere træner for B-67 i Nuuk og for det grønlandske futsal-landshold.

Malik Hermarij er flyttet til Eskilstuna sammen med sin kæreste og føler, at han er kommet godt fra start.

- Sproget var svært i starten, hvor jeg snakkede mest på engelsk, når jeg snakkede med klubbens ledere og holdkammeraterne. Nu har jeg vænnet med til det svenske sprog og føler mig godt tilpas i mine nye omgivelser, siger Malik Hermarij.

Hård tone

Konkurrencen er også hård i hans nye klub Athletic FC Eskilstuna. Klubben fører den svenske futsalliga, men får stærk konkurrence fra flere klubber, der ligger få point fra førerholdet.

- Det var hårdt i starten. Også fordi jeg har holdt længere pause på grund af en skulderskade. Men det er heldigvis gået rigtig godt, fortæller Malik Hermarij.

Tonen kan også være hård internt på holdet, hvor der hele tiden kæmpes om at få plads på ligaholdet.

- Det er noget, man skal være forberedt på, hvis man skulle vælge at flytte til svensk futsal. Holdkammerater kan godt være hårde i tonen, og der bliver gået til den ved træningen, siger Tekle Ghebrelul.

Malik Hermarij tager denne sæson, men klubben holder allerede døren åben for en eventuel forlængelse.