Makrelfiskeri: Polar Seafood har stadig håbet i behold

Selvom meget ser ud til at årets makrelfiskeri ved Østkysten slet ikke når de samme fangsttal som sidste år, så skal man ikke helt opgive håbet. Det siger Polar Seafoods direktør Anders Brøns i dagens AG.
Skrevet af Karsten Sommer
26. august 2015 07:45

Han erkender at det kolde vejr denne sommer, har betydet at der indtil nu kun er fanget cirka halvdelen af de makreller, der var fanget sidste år på denne tid.

- Vi havde da håbet på at vi havde kunnet startet fangsterne tidligere. Men sæsonen er ikke slut endnu, siger han til avisen.

Polar Seafoods tre skibe har tilsammen en kvote på 12.000 tons, og Anders Brøns bemærker at skibene endnu ikke har mærket de faldende fangsmængder, som ellers normalt sætter ind sidst i august.

LÆS OGSÅ Makrelfiskeriet skuffer stadig

- Onsdag i sidste uge fik vi således langt over 100 tons fisk i garnet pr. skib, og vi har indtil nu fanget over halvdelen af vores kvote, siger fiskeridirektøren.

- Alt over 100 tons er en god dag. Om vi så når hele kvoten vil tiden vise, men vi bliver ihvertfald ved så længe der stadig kommer makrel i nettet, siger Anders Brøns til AG.