Lønstigning til pædagoger

Opdateret. Selvstyret sendte i første omgang en pressemeddelelse med faktuelle fejl. Faktum er at pædagogernes løn stiger på fire år samlet med 11 procent, mens den generelle lønstigning er 8,4. Det resultat er PIP ganske godt tilfreds med.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. november 2012 11:58

Pædagogernes organisation PIP og Selvstyret har afsluttet overenskomstforhandlinger. Resultatet er en lønstigning på 4 procent, der bliver fordelt på en periode på 4 år.

Derudover er der aftalt særlige stigninger i pensionsindbetalinger og ekstraordinære lønløft til uddannede pædagoger og til lederne.

Det var en tilfreds formand for PIP, der har forladt forhandlingsbordet.

- Jeg er glad for, at vi med dette resultat har sikret forbedringer for vores medlemmer. Det skal medvirke til at fastholde dem i faget og lukke en del af det løngab, der er op til andre faggrupper med en mellemlang uddannelse, siger PIP's formand Kaaliina Skifte.

Selvstyret mener også, at en lønstigning på 1 procent om året vil styrke institutionerne.

- Selvstyret og kommunerne er tilfredse med, at vi sammen med P.I.P. har nået enighed om et resultat, der kan medvirke til styrke ledelsen i børneinstitutionerne både fagligt og administrativt, og som kan skabe grundlag for gode pædagogiske tilbud til børn og unge, siger forhandlingschef i Selvstyret Rasmus Sembach.