Politi: Løber finder spor af forsvunden kvinde

Der er efterhånden gået en måned siden 18-årige Gudrun Sanimuínak forsvandt i Qaqortoq. Nu er der tilsyneladende kommet et lille gennembrud i efterforskningen.
Foto © : Arne Kleist/KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
14. december 2017 11:57

Politiet i Region Kujalleq mener at have fundet den 18-åriges støvler på bredden af Storsøen, Tasersuaq i Qaqortoq.

Selvom der har været adskillige eftersøgninger af kvinden, var det ved et tilfælde, at der er blevet fundet spor, oplyser politiet.

- Det var en motionsløber, der fandt en støvle i weekenden, ved bredden af Storsøen, 500 meter fra Idrætshallen i Qaqortoq, og den anden støvle blev fundet på den anden side af storsøen, fortæller Laila Fleischer, regionsleder i politiet i Region Kujalleq, til KNR.

Eftersøgningsområdet er nu reduceret til at politiet fokuserer på storsøen.

Gudrun Sanimuínak forsvandt natten til søndag den 12. november, siden har politiet og frivillige i Qaqortoq foretaget eftersøgningen af den 18 årige pige, uden resultat.  

Det er efter samråd med den 18-åriges familie i Ittoqqoormiit at politiet i Qaqortoq nu frigiver nye oplysninger om eftersøgningen.

- Den eneste dykker fra brandvæsenet i Qaqortoq har været nede i Storesøen, i området hvor støvlen er fundet, uden resultat, og eftersøgningen er foreløbig indstillet, fortæller Laila Fleischer.

Regionslederen oplyser endvidere, at politiet i Qaqortoq har bedt om hjælp med dykkere fra Artisk Kommando i Nuuk. 

I forbindelse med deres planlagte tur til Sydgrønland, har Artisk Kommando lovet at bidrage med to dykkere, som kommer til Qaqortoq på søndag.

I forbindelse med eftersøgningen af Gudrun Sanimuínak har en gruppe af frivillige gennem de sidste tre uger også ledt efter den 18-årige. 

Politiet i Qaqortoq har nu fortalt de frivillige, at man indtil videre har stoppet eftersøgningen indtil dykkere har været i Storsøen søndag.

LÆS OGSÅ 18-årige Gudrun er som sunket i jorden

 

LÆS OGSÅ Mange mødt op for at lede efter Gudrun Sanimuínak