Lærere og pædagoger: Nyt landsstyre bør sætte familien i centrum

- Forbedring af familiernes levevilkår er det vigtigste, siger Folkeskolelærernes Organisation IMAK’s formand Sivso Dorph og Pædagogernes Fagforening PIP’s formand Kaaliina Skifte i KNR’s valgaften-udsendelse.
Skrevet af Najaaraq Egede
02. juni 2009 20:56

De to formænd siger samstemmigt, at det er på tide med et stabilt landsstyre, hvor der skal arbejdes hårdt for at forbedre forholdene for børnefamilierne. Derfor ønsker de en koalition, der kan bestå de næste fire år.

- Vi trænger til et landsstyre, der er stabilt, siger Sivso Dorph og Kaaliina Skifte.

De påpeger, at omsorgssvigtede børn ikke længere bare skal være valgflæsk, for det er tiltrængt med sunde familier.

- Familiernes levevilkår skal forbedres, for ustabile familier betyder utrygge børn, som forstyrrer undervisningen. Hjælp og rådgivning af familierne skal prioriteres højest, for utrygge børn giver utrygge voksne, siger Sivso Dorph, formand for IMAK.

Det samme siger PIP, som mener, at pædagogerne igennem mange år har ”råbt” om de offentliges svigt af de omsorgssvigtede børn, uden at blive hørt.

- Vi har ikke brug for hovsa-løsninger, men har hårdt brug for stabile tiltag, som gælder for hele landet. Så de kommende landsstyre skal kunne gennemføre en stabil valgperiode, så de lovede arbejdsforslag skal kunne realiseres, siger Kaaliina Skifte, formand for PIP. Hun ønsker også, at det nuværende landsstyreområde for Familie og Sundhed deles i to selvstændige landsstyreområder.