Kronprins Frederik afslører julemærke

Kronprins Frederiks deltagelse som protektor for Det Grønlandske Julemærke i afsløringen af årets julemærke i Det Grønlandske Hus i København i dag, vakte jubel blandt de mange fremmødte.
28. oktober 2010 16:15

Der var hyggelig julestemning i Det Grønlandske Hus i København, da årets julemærke, malet af Camilla Nielsen, blev afsløret af protektor for Det Grønlandske Julemærkefond, Hans kongelig højhed, Kronprins Frederik - og hans deltagelse i dagens anledning tiltrak mange mennesker.

En glad kronprins siger således om årets julemærke.

- Julemærket viser et samlingspunkt, og det er julestjernen, også ser vi grønlandske ansigter, som er gengivet i varme farver, som giver et indtryk af varme, siger kronprins Frederik.

Kronprinsen er glad for at være protektor for Det Grønlandske Julemærke, men kan dog ikke love at tegne det næste julemærke.

- Alle ved jo, at jeg er meget glad for Grønland, og jeg er meget glad for det grønlandske folk og alt hvad der har tilknytning til Grønland. Derfor er det med fornøjelse, at jeg har kunnet overtage efter min mor, men jeg kan ikke love, at jeg vil komme til at tegne et julemærke, men jeg vil støtte det, som jeg gør i dag på alle mulige gode måder, siger kronprins Frederik.

Formanden for Det Grønlandske Julemærkefond, Steen Jepson, håber på et godt salg af årets julemærke.

- Det der er særligt i år er, at Kronprinsen har valgt at blive protektor for fonden. Det er skønt og dejligt, at han deltager i dag. Han støtter og bakker op om julemærket, siger Steen Jepson.

Sangkoret Aavaat stod for julestemningen, mens sangeren Julie Berthelsen var gæstetaler i dagens anledning.