KRK-INUA afholder evalueringsworkshop i Nuuk

Gennem de sidste tre år har unge grønlandske frivillige fra Kalaallit Røde Korsiat hjulpet andre unge gennem programmet KRK-INUA. I weekenden var det så tid til at evaluere programmet.
Foto © : KRK-INUA
15. juni 2016 06:02

I weekenden den 10.-12. juni afholdt KRK-INUA evalueringsworkshop i ledelsesakademiets lokaler i Nuuk.

Deltagerne på workhoppen bestod af frivillige og samarbejdspartnere fra Qeqertarsuatsiaat, Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut og Nuuk. Derudover deltog KRK’s sekretariatsleder, landsformand samt KRK-INUA’s ungdomskonsulent i workshoppen.

Formålet med evalueringsworkshoppen var at indsamle de erfaringer, som KRK-INUA, frivillige og samarbejdspartnere har gjort sig de seneste tre år. KRK-INUA er Kalaallit Røde Korsiat’ ungdomsprogram, der har eksisteret siden 2013. I KRK-INUA laver unge frivillige aktiviteter for udsatte unge i Grønland.

Aktiviteterne har til formål at skabe positive relationer til andre unge i samme situation. INUA’s frivillige fungerer samtidig som positive rollemodeller og mønsterbrydere.

Foto © : KRK-INUA

På workshoppen skulle deltagerne bl.a. finde frem til, hvilke forandringer programmet har skabt for de frivillige og de udsatte unge. Derudover var der også mulighed for at kigge fremad og diskutere, hvordan KRK-INUA kan blive endnu bedre til at danne positive fællesskaber for grønlandske unge.

- Det har været dejligt at være med på workshoppen og snakke om alt det, vi kan gøre som unge frivillige i KRK-INUA. Det har været inspirerende både at møde frivillige og samarbejdspartnere fra andre byer” udtaler Gabriel, der er frivillig i Nuuk ved workshoppens afslutning.

Erfaringerne fra workshoppen skal bruges fremadrettet til at forbedre arbejdet for og med udsatte unge.

Evalueringsworkshoppen blev arrangeret af Kalaallit Røde Korsiat og Ungdommens Røde Kors.