Krigsveteraner fuldfører 400 km tur i Østgrønland

Ni alvorligt krigsskadede soldater og deres hjælperes 400 kilometer lange rejse op langs det nordøstlige Grønland er nu fuldført.
Facebook: Veterans in Motion
Skrevet af Karsten Sommer
15. april 2017 17:03

- Målet er nået, fortæller organisationen Veterans in Motion på sin Facebookside.

- Efter næsten 400 velgennemførte kilometer står de 23 deltagere ved Arctic Challenge tilbage med ømme kroppe og et nyt syn på livet og ikke mindst de udfordringer, som livet bringer eller allerede har bragt, fortæller arrangørerne.

Alle mand klarede ved en fælles indsats ekspeditionens udfordringer, hvad enten det var møderne med isbjørne, hård blæst og 38 minusgrader, forfrysninger, mentale nedbrud eller overbelastningsskader, fortæller de stolte deltagere.

Undervejs fik ekspeditionen blandt andet besøg af USA´s tidligere ambassadør, Rufus Gifford, der medbragte 24 kolde islandske øl til deltagerne.

I dag lørdag landede deltagerne så i Københavns lufthavn, og skal nu fordøje de oplevelser, som den barske natur i Nordøstgrønland har givet dem, og sætte sig nye mål i deres arbejde på at overvinde de mentale og fysiske krigsskader, som de døjer med.

Til efteråret kan man følge Veterans In Motions strabadser på Kanal 5, hvor skuespiller Lars Brygmann, som har været med i Grønland, vil være vært på en dokumentar om ekspeditionen.

 

 

LÆS OGSÅ Krigsinvalider på vild grønlandsk skitur