Krænkeren skal også hjælpes

Man kan forebygge voldtægt mere effektivt ved også at have fokus på krænkeren. Det mener græsrodsbevægelsen 8. marts gruppen
Psykolog Inuk Bourup-Nielsen Foto © : KNR
09. september 2015 14:29

- Det er også vigtigt at sætte fokus på krænkeren, fordi der jo ikke er nogen, der vågner op og tænker: i dag vil jeg være krænker.

- Det er jo en situation, man når ud i, fordi man kommer ud i en situation, man ikke kan håndtere, siger medlem af 8. marts gruppen Katrine Bødker.

Ifølge Metro Express har Grønlands politi modtaget 132 voldtægtsanmeldelser i sidste år. Og hvis det tal skal formindskes, skal krænkerne have muligheden for at søge hjælp, mener 8. marts gruppen.

Læs også Naalakkersuisut på hårdt arbejde med rekordhøje voldtægtstal

Katrine Bødker fortæller, at der er få henvendelsesmuligheder for både ofrene og krænkerne.

- Men også omkring, hvor skal jeg gå hen og søge hjælp, hvis jeg er krænkeren? Den information mangler vi også i dag, lyder det fra Katrine Bødker.

8. marts gruppen mener ligeledes, at voldtægtstabuet skal brydes så tidligt som muligt, og hvis eventuelle krænkere kan hjælpes på rette vej tidligt, er meget vundet.

Læs også Naaja: Topplacering i voldtægter - vi burde skamme os

Derfor mener de, at børn skal tillæres værdier.

- Både til at respektere egen krop og respektere sine egne grænser, men også at kunne håndtere at respektere andre menneskers grænser. Altså at respektere et nej for eksempel, siger Katrine Bødker.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen, men hun er i møde i Danmark og havde ikke tid i formiddags.