Kortvarig minister holder orlov

Den tidligere danske forsvarsminister, Carl Holst, der i september valgte at trække sig fra sin ministerpost efter massiv kritik for misbrug af offentlige midler, har nu valgt at søge orlov fra Folketinget.
Carl Holst. Foto © : Steen Brogaard
26. november 2015 09:35

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Ønsket kommer, efter at Region Syddanmark mandag valgte at politianmeldele Carl Holst. Regionsrådet ønsker at få undersøgt, om Holst ulovligt brugte offentlige midler i sin tid som formand for regionsrådet. Noget, som en tidligere advokatundersøgelse peger på.

Set i lyset af dette og den tidligere kritik af Carl Holst, har han valgt at søge orlov fra Folketinget.

- De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde, den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest, udtaler han i pressemeddelelsen.

Læs også Danmarks forsvarsminister træder tilbage fra sin post

- Det er mig, der har bragt min familie i den situation, og dermed også mit ansvar at rette op på den situation. Derfor har jeg besluttet at ansøge om orlov, så der kan komme ro omkring min familie og min person, siger Carl Holst.

Carl Holst bliver erstattet af et tidligere folketingsmedlem, Christian Thoning, fra Venstres kreds i Varde i Vestjylland.