Kommune Kujalleq ændrer sine retningslinjer

Kommune Kujalleq vil nu ændre sine retningslinjer, når det kommer til arbejdet med børn og unge. De nye retningslinjer vil blive endeligt besluttet på et møde i næste uge.
12. januar 2015 18:00

Kujalleqs procedureændring sker, efter at det er kommet frem, at kommunen i 2013 sendte en ung pige hjem til den mand, som i december er dømt for seksuelle overgreb på syv kvinder.

 

Pigen blev sendt af sted, fordi kommunen troede, at han var en del af et projekt for unge - ingen i Kujalleq tjekkede mandens baggrund eller indhentede en børneattest.

 

I dag beklager kommune Kujalleq hendelsen og forsikrer, at det med de nye retningslinjer ikke vil ske igen.

Læs også 40-årig mand idømt lovens strengeste straf

- På grund af en sag, som har presseret her på det seneste, er vi blevet enige om, at vi skal stramme op på nogle procedurer omkring, hvordan vi skal behandle forskellige arrangementer og udefrakommende arrangører, for ikke at komme i den situation en gang til, siger Jens Korneliussen, som er forvaltningschef ved Børn og Kulturforvaltningen i Kujalleq kommune, og tilføjer:

Læs også Vrede i ungdomsprojekt over Kommune Kujalleq efter grim sexsag

- Der skal tages nogle forholdsregler, når børn og unge skal deltage i forskellige arrangementer for eksempel sport eller kulturelle ting af den ene eller anden art, hvor børnene overdrages til andre voksne opsyn og ansvar. Og vi skal være bedre til at kræve dokumentation og sagsbehandling på den slags henvendelser.

Læs også Sexdømt kaldte sig ungdomsleder og fik udleveret unge piger

- Det indebærer, at vi skal tjekke, om de forskellige mennesker, som tilbyder sig selv som arrangør, skal være godkendt, siger Jens Korneliussen, som forsikrer, at ansvaret for kommunens børn og unge fremover vil ligge hos forvaltningen i kommunen.