Kommunalpolitiker beskyldes for underslæb

Kommunalbestyrelsesmedlem for Siumut, Karl Davidsen har bedt om at udtræde fra Qeqatta Kommunias kommunalebestyrelse pr. 1 juli, ligesom han ikke længere er leder af lokalradioen Akisuasoq i Maniitsoq.
Skrevet af Naimah Hussain
28. juni 2011 10:46

Ifølge pålidelige kilder, som KNR har været i kontakt med, er Karl Davidsen blevet fyret fra radiostationen, og beskyldes nu for at have taget fra kassen. Det nægter han selv.

Lokalradioen Akisuasoq i Maniitsoq har været tæt på at dreje nøglen om på grund af dårlig økonomi.

Ifølge kilder, som KNR har talt med, er den tidligere leder af radioen, og kommunalbestyrelsesmedlem for Siumut, Karl Davidsen, blevet fyret helt tilbage i april og bliver beskyldt for at have begået underslæb.

Selv nægter han beskyldningerne:

- Der er ikke blevet taget noget som helst fra kassen. Hvis man tænker på alle de forskellige oplysninger, der er kommet frem, er der ikke blevet taget noget som helst. Jeg vil ikke sige mere om det på nuværende tidspunkt, men der er overhovedet ikke blevet taget noget, siger Karl Davidsen.

Han ønsker ikke at kommentere på, om han selv er skyld i den dårlige økonomiske situation for radioen, der, ifølge den konstituerede driftsleder, Jensine Berthelsen, er lukningstruet:

- Jeg har ikke rigtigt nogen kommentarer til det, men den dårlige økonomi i Akisuasoq er jo ikke noget nyt. Den har kørt i flere år nu, siger han. Han mener, at det hænger sammen med den generelle dårlige økonomiske situation i hele Manitsoq.

Karl Davidsen, der har været medlem af kommunalbestyrelsen i Qeqatta Kommunia siden 2002, først for Atassut og siden for Siumut, siger, at han frivilligt har forladt sin politiske rolle, fordi familien ønskede, at flytte til Nuuk.

Han vil ikke bekræfte om han er blevet fyret fra sin post i Akisuasoq, ligesom han ikke vil kommentere på, at han muligvis står overfor en politianmeldelse for at have begået underslæb.

Karl Davidsen bekræfter dog, at radioens bestyrelse har pålagt ham en række forhold, som han ikke vil komme nærmere ind på. Han har bedt bestyrelsen om beviser, ligesom han har rådført sig med en advokat i sagen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Akisuasoqs bestyrelse eller fra den konstituerede driftsleder.