Kom på virtuel vandretur på indlandsisen med Google Street View

Kangerlussuaq er nu kommet med i rækken af grønlandske byer og bygder der kan ses på Google Street View.
Skrevet af Karsten Sommer
26. oktober 2017 11:59

Optagelserne i Kangerlussuaq blev foretaget tilbage i 2016 af en af Albatros Arctic Circles ansatte, Rasmus Boysen, som kørte rundt med den såkaldte Google Trekker på ladet af en vogn, ligesom han også bar den på ryggen i den del af optagelserne, som foregik inde på selve Indlandsisen.

Læs også Filmstjerne viser Kujataa frem på Google Street View

Grønlands Forundersøgelser - Asiaq - har i en årrække gået forrest i arbejdet med at få tilvejebragt optagelser af forskellige grønlandske byer og bygder til brug for Google Street View.

Det har resulteret i at man foreløbig kan besøge 14 byer og 25 bygder her i landet, suppleret med flere ubeboede, interessante steder såsom Uunartoq i Sydgrønland, Zackenberg i Østgrønland og Ilulissat Isfjord.

Tag på en virtuel vandring til indlandisen

 

 

Og det er ikke slut med at få gjort Grønland tilgængelig på Google Street View.

Læs også Flere grønlandske steder på Google Street View

Takket være en mængde frivillige hjælpere, der optager film hvor de kommer frem i forbindelse med deres arbejde, kan man besøge mange steder i blandt andet Østgrønland som almindelige mennesker ellers ikke har mulighed for at besøge, fortæller Eva Mätzler fra Asiaq, der holder styr på bidragene til Google Steet View.