Kielsen udskriver valg

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, har netop udskrevet valg til Inatsisartut. Det skete på et pressemøde i Naalakkersuisuts presselokale. Valget skal afholdes den 17. eller 24. april.
Skrevet af Kenneth Elkjær
05. marts 2018 15:34

Under pressemødet fortalte Kim Kielsen, at han vil have valg nu for at undgå at forårssamlingen bliver brugt som valgkamp.

- Udfordringerne vil være store under forårssamlingen. Valgkampen er allerede startet. Derfor er der flere sager, der skal vurderes. Jeg mener ikke, det vil være klæde inatsisartutmedlemmerne, hvis de laver valgkamp i stedet for at lave det, der valg til at lave, sagde Kim Kielsen og fortsatte:

- Nogle partier har udtalt sig om valget. De har ikke fremsendt forslag til behandling under forårssamlingen. De har i stedet fremsat debatoplæg. Og endelig kan jeg på grundlag af de selvudråbte eksperters vurdering sige, at det et på tide.

Med at valg i april vil det give det nye Inatsisartut gode arbejdsbetingelser:

- Inatsisartut vil efter valget have tid til en foråssamling frem til juni, og så vil tinget have god tid til at behandle et finanslovforslag, sagde Kim Kielsen.