Kielsen går efter Siumuts formandspost

Doris Jakobsen får kamp til stregen. Kim Kielsen går også formandsposten i Siumut, efter at Aleqa Hammond har sluppet tøjlerne.
Skrevet af Camilla Dam
02. oktober 2014 15:31

- Jeg har i de sidste dage oplevet kraftige opfordringer fra Siumuts lokalafdelinger og tillidsrepræsentanter, og efter en grundig overvejelse har jeg, med støtte fra min familie, besluttet at stille op som partiformand.

Læs også Doris Jakobsen vil være formand for Siumut

- Jeg vil ydmygt gå til valg, velvidende at tiden bliver kort til Inatsisartutvalget. Vælgerne fortjener et klart valg om, hvem der skal stå i spidsen for Siumut, og dermed fjerne tvivl om mål og kommende rammer for det grønlandske folk og samfund i de næste fire år, skriver han i en pressemeddelelse.

 

Kim Kielsen var naalakkersuisoq for miljø og natur i den nu afgåede regering, hvor han i de sidste dage overtog formandsposten for Naalakkersuisut, da partikollegaen Aleqa Hammond gik på orlov.

 

- Siumut fortjener en principfast, målrettet og handlekraftig ledelse, der kan stå sammen om skabe fælles løsninger og kompromisser i Inatsisartut, kommunerne og bygderne, så politik bliver samlingspunkt for konstruktive løsninger, udtaler han.

 

Et stærkt fællesskab
Kim Kielsen fremhæver ligeledes, at Siumut har været med til at udvikle det grønlandske samfund i de seneste 31,5 år. Og den udvikling vil han gerne fortsætte.

 

- Jeg inviterer alle, der vil vækst, udvikling og holdbare løsninger, der bringer Grønland videre i den store verden. Vi skal samles som et folk. Vi skal skabe et stærkt fællesskab. Vi ønsker et samfund, hvor der er plads til alle, uanset herkomst, farve, kultur, religion eller sprog.