Kangerlussuaq får internationalt biltestcenter igen

Det nye testcenter kan give mod 250 arbejdspladser i Kangerlussuaq, håber kommunen.
20. juni 2014 05:00

Lufthavnsbygden Kangerlussuaq bliver hjemsted igen for et testcenter for biler. Det sker når ATM, Arjeplog Test Management, begynder at teste biler på områdets veje, søer og landområder.

Qeqqata Kommunia gav for et par dage siden arealtildeling til, at firmaet kan bygge sit biltestcenter her til efteråret. Det vil erstatte et tidligere biltestcenter, som lå 120 kilometer inde på Indlandsisen. Her kørte der biler og testede iskørsel i årene 1999-2005.

Det nye testcenter kommer til at ligge helt tæt på lufthavnen og bygden. Kommunen håber, at testcenteret vil skabe en stor portion lokale arbejdspladser.

I indeværende år bliver der formentlig tale om 20-30 nye arbejdspladser i en testperiode fra oktober til november. Et fremtidigt permanent testcenter for biler kan give 200-250 arbejdspladser i Kangerlussuaq i testperioderne. 

Firmaet Arjeplog Test Manegement har biltestcentre nu i Nordsverige og i Kina. De arbejder med de store bilproducenter, som BMW, med at teste nye biler i vinterklima, inden de sættes i produktion. 

Fordelen ved test af biler i Kangerlussuaq er muligheden for en lang testsæson i det stabile fastlandsklima tæt på Indlandsisen, en lang landingsbane og et stort vejsystem.