Kæmpe slædetræf i Sisimiut næste år

I december 2015 skal hundeslædekuske fra Arktis mødes i Grønland og bygge slæder og diskutere metoder.
04. december 2014 07:19

Hundeslæden er både transportmiddel, fritidssport og en turistmagnet i landene fra Alaska, Canada over Grønland og til Sibirien i Rusland, og om præcis et år skal der være internationalt hundeslædetræf i Sisimiut. 

Læs også Rekordår for hundeslædevæddeløb

Kvinden bag projektet, Pipaluk Lykke Løgstrup, er ikke romantiker. Et af målene er at bygge en hel vognpark af forskellige hundeslæder fra alle egne.

 

- Folk skal komme og vise, hvordan de bygger slæder fra deres egen egn, så vi kan få en flot samling hundeslæder her i byen fra inuit.

 

Internationalt træf i Sisimiut

Hundeslæderne skal doneres til Sisimiut Museum bagefter. På træffet om et år skal hundeslædekuske fra hele landet og fra USA, Rusland og Canadas selvstyreområder holde foredrag for hinanden og selv vise, hvordan man bygger slæder, der hvor de bor.

Læs også 42-årig vandt hundeslædevæddeløb

- Det bliver et symposium, hvor vi inviterer dygtige og respekterede slædekuske fra Tjukotka, Alaska, Canada og de forskellige egne af Grønland, hvor der køres med hundeslæde, siger Pipaluk Lykke Løgstrup fra Sisimiut, som også er kendt for at stå bag fotobogen "Isi Øje Eye", som hun har lavet med fotografer i hele landet.

 

Sæt kryds i kalenderen, den dag det store slædehundetræf bliver i Sisimiut er næste år weekenden d. 5.-6. december 2015. Læs mere om hele projekt Arctic Nomads.