Johansen afviser bekymring for forfatningskommissionen

Hverken Naalakkersuisut eller den kommende formand for forfatningskommissionen ønsker at garantere, at oppositionen vil blive repræsenteret på kommissionens borgermøder.
01. marts 2017 10:09

Siumut har indstillet Lars Emil Johansen til at blive formand for forfatningskommissionen.

Lars Emil Johansen ønsker dog ikke at garantere, at oppositionen bliver repræsenteret ved forfatningskommissionens borgermøder, hvis han bliver formand.

Han siger dog, at han vil "prioritere" det, når kommissionen er nedsat.

LÆS OGSÅ Rosing frygter skjult valgkamp

- Jeg kan ikke forsikre noget da jeg hverken er medlem eller formand for kommissionen. Men hvis jeg bliver formand og kommissionen begynder, så vil jeg prioritere, at der bliver afholdt borgermøder med fuld deltagelse af repræsentanter, sagde Lars Emil Johansen i mandagens Qanorooq.

Han svarer dermed på kritik fra Demokraternes Michael Rosing, der frygter, at formandsskabet i forfatningskommissionen, der kommer til at bestå af IA og Simut, vil misbruge kommissionsarbejdet til at føre valgkamp.

Lars Emil: Man skal ikke finde problemer før kommissionen er kommet i gang

Det mener Lars Emil Johansen dog ikke, at Michael Rosing bør bekymre sig om:

- Jeg synes ikke, at man skal prøve at finde problemer før kommissionen er begyndt, i stedet skal man koncentrere sig om, hvordan kommissionen kan få en god start, siger Lars Emil Johansen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq mener kritik kommer for tidligt

Michael Rosing er ligeledes bekymret for at forfatningskommissionens arbejde og afholdelse af borgermøder, vil piske en folkestemning op, som politikerne ikke kan sidde overhørig.

Sker dette kan landet stå overfor en folkeafstemning om selvstændighed inden for få år. Et synspunkt som bakkes op af adjunkt på Ilisimatusarfik, Jens Wndel-Hansen.

Men også det afviser Lars Emil Johansen:

- Her er man bekymret for hvad borgerne kommer til at tro, men det handler om at finde ud af og høre hvad borgerne mener.

LÆS OGSÅ Forfatningsarbejdet kan føre til folkeafstemning inden for få år