Johan Lund Olsen til møde om Arktis fremtid

Folketingsmedlem Johan Lund Olsen har i denne uge holdt møde i Washington om USA's artiske strategi og formandsskabet i Arktisk Råd.
Skrevet af Laura Aggernæs
14. marts 2015 15:50

IA's folketingsmedlem Johan Lund Olsen deltog i denne uge i sit første møde i komiteen for Arktiske parlamentarikere i Washington DC sammen med parlamentarikerkollegaer fra hele Arktis.

Hovedtemaet på mødet var en præsentation af USA's arktiske strategi og USA's kommende overtagelse af formandskabet i Arktisk Råd ved Senator Lisa Murkowski fra Alaska, samt Admiral Robert Papp, USA's udenrigsministeriums særlige repræsentant for Arktis.

Ved mødet benyttede parlamentarikerne desuden lejligheden til at fremme konklusioner fra den forrige konference, der fandt sted i Whitehorse i september 2014, hvor IA's formand og daværende folketingsmedlem  Sara Olsvig varetog formandsposten.

- I forbindelse med et møde i den danske ambassade, som jeg nåede at deltage i dagen forinden, blev jeg brieftet om den aktuelle politiske og økonomiske situation i USA. Jeg fik også en præsentation af USA's arktiske politik set med ambassadens øjne. Alt i alt, for mit vedkommende, et meget interessant første møde med Komiteen for Arktiske Parlamentarikere - og jeg glæder mig allerede til næste møde, siger Johan Lund Olsen.

Næste møde bliver afholdt i Reykjavik den 12. maj i år.