Inuit Sila revser EU for manglende sælkampagne

Også organisationen Inuit Sila kritiserer EU-Kommissionens såkaldte oplysningskampagne om sælskindsimport til EU.
Bendt Bendtsen og Aaju Peter i Strasbourg Foto © : Inuit Sila
02. februar 2016 07:06

Det sker, fordi Kommissionen blot har opdateret sin hjemmeside med information om inuit-undtagelsen.

Kampagnen skulle ellers oplyse forbrugerne om retten til at købe og sælge sælskind i Europa. Det krævede EU-parlamentet over for Kommissionen.

Læs også Danske politikere kritiserer EU’s sælkampagne

Men det er ikke, hvad der sker, mener talsmanden Rasmus Holm fra Inuit Sila:

- Intentionen fra parlamentets side (EU-parlamentet, red.) var, at man skulle genoprette den forbrugertillid, som blev ødelagt ved indførelsen af sæl-forbuddet.

- Og Kommissionen skulle derfor lave oplysningsaktiviteter over for de europæiske befolkninger og relevante myndigheder skulle oplyse om, at inuit-sælskind er lovligt. Men det er ikke det, der kommer til at ske med det, som Kommissionen har fremlagt, siger Rasmus Holm til KNR.

Læs også EU fastholder inuit-undtagelse for sælprodukter


Imagepleje for fangerkulturens skyld

Selv om beskeden om, at sælskind fra inuit-områder er lovligt i EU, er blevet givet til bl.a. EU-landenes toldmyndigheder, er det største problem det image, som sælskind har blandt forbrugerne, mener man hos Inuit Sila.

- Hvis det stod til os, skulle man jo iværksætte en omfattende kampagne over for de europæiske forbrugere, således de kan få kendskab til undtagelsen bredt ud. Og dermed få genoprettet forbrugertilliden, få genoprettet den grønlandske eksport af sælskind og dermed mulighed for, at fanger-kulturen kan overleve, mener Inuit Silas talsmand.