Ingen konkrete planer for oprydning i Ikkatseq

Det er meget ærgerligt at arbejdet med oprydningen af den nedlagte militærbase Ikkatseq i Østgrønland ikke længere bliver prioriteret, mener tidligere naalakkersuisoq.
Foto © : Ken Bower
03. marts 2017 15:32
Versionist Simon Uldum -

Det mener Atassuts Inartsisartutmedlem Mala Høy Kúko, efter at have modtaget et svar på sit paragraf 37 spørgsmål til sin efterfølger som naalakkersuisoq for miljø.

Af svaret fra naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen fremgår det, at Ikkatseq i Østgrønland et et af mange steder, som Naalakkersuisut arbejder for at få ryddet op. Det bliver dog også gjort klart, at der ikke er nogen konkrete planer, ligesom der ikke er planer om kontakt med den danske miljøminister om spørgsmålet.

LÆS OGSÅ Fotograf samler tusindvis af underskrifter mod ’Amerikanske blomster’

Mala Høy Kúko fortæller, at han selv førte dialog med den danske minister og siger, at der var samtaler om hvordan arbejdet med en oprydning kunne projekteres.

Derfor er han utilfreds med svaret fra Naalakkersuisut.

- Dette er yderst beklageligt, da en sådan oprydning ellers også kunne skabe noget beskæftigelse, skriver Mala Høy Kúko, som også peger på det miljømæssige aspekt.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kúko: For risikabelt at overtage ansvaret for store oprydningsopgaver

Endeligt lyder det fra Kúko, at det har været drøftet at bevare en del af området med tønderne til turisme, hvor gæster ved selvsyn kunne se det historiske perspektiv.