Indsamling vokser støt

06. januar 2005 17:59

Herhjemme strømmer pengene fortsat ind til Kaalallit Røde Korsiats Landsindsamling. Det samlede beløb er nu oppe på 1,7 millioner kroner. Og det er alle. lige fra bygder til byer, der samler ind.

Det gælder for eksempel bygden Itilleq i Sisimiut kommune. Her fortæller bygdebestyrelsens formand David Kleist at indsamlingen startede i tirsdags og folk er meget ivrige for at være med. I går var der bingo i bygden hvor folk blev opfordret til at yde lidt ekstra. David Kleist satser på at bygden når op på 5000 kroner når indsamlingen slutter i morgen.

En af de mindste kommuner Qaanaaq topper foreløbig listen over generøse kommuner i forbindelse med Grønlands Røde Kors Landsindsamling til ofrene for flodbølge i Sydøstasien. Kommunalbestyrelsen har besluttet at give 50.000 kroner til de katastroferamte. Det er dobbelt så meget som hovedstaden Nuuk valgte at donere. Beløbet fra Qaanaaq svarer til at hver indbygger i den lille kommune donerer 55 kroner. Til sammenligning har indbyggerne i Nuuk givet godt halvanden krone.

Pengene fra Qaanaaq er øremærket børn der har mistet deres forældre under flodbølgen oplyser borgmester Naimangitsoq Petersen.