Indhandlingssted udskudt trods milliontilskud

Selvom Selvstyret har skudt næsten fire millioner skattekroner i indhandlingsstedet i Ittoqqortoormiit, står den østgrønlandske by på ottende år stadig uden mulighed for at indhandle.
Foto © : Peter Bye Andersen/Andreas Østergaard/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
25. september 2016 11:05

Indhandlingsstedet skulle have været genåbnet i løbet af foråret, men på grund af problemer, der opstod i forbindelse men renoveringen, var det ikke muligt.

Men der bliver stadigvæk arbejdet på at genåbne indhandlingsstedet i Ittoqqortoormiit, som har været lukket siden 2008.

Udskydelsen sker på trods af, at Naalakkersuisut i finanslovene fra 2012 og frem til 2016 har afsat omkring fire millioner kroner til at få genåbnet indhandlingsstedet i Ittoqqortoormiit. Det bekræfter Ulla Lynge fra Sermersooq Business Council, som desuden fortæller, at pengene er blevet brugt på en konference, istandsættelse af indhandlingsstedet samt til anlæggelse af en vej.

Læs også Længe ventet indhandlingssted på vej til Ittoqqortoormiit

Det er Sermersooq Business Council, der står for at gøre indhandlingsstedet klart, men da de ikke skal stå for driften, er de ifølge Ulla Lynge ved at lave en aftale med interesserede, som vil stå for det. Efter planen tager Sermersooq Business Council til den østgrønlandske by næste måned for at mødes med vedkommende og for at orientere de lokale fangere om planerne for indhandlingsstedet. 

Hvis genåbningen bliver en realitet, vil det betyde, at fangerne igen kan sælge moskus, sæl og narhval til butikker i resten af landet.

Indhandlingen gik i stå efter Arctic Green Food overtog stedet. Et firma som blev mødt af massiv kritik, da de havde problemer med at holde indhandlingsstedet åbent på trods af deres servicekontrakt.