IAer overtager indtil videre

Det bliver IAeren Múte Bourup Egede, der midlertidigt overtager Martha Lund Olsens ressortområder.
Múte Borup Egede overtager Martha Lund Olsens ressortområder, indtil der udnævnes en efterfølger, når forårssamlingen begynder. Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
27. januar 2017 18:39

Fredag eftermiddag meddelte formand for Naalakkerusisut, Kim Kielsen, at naalakkersuisoq for infrastruktur, kommuner, yderdistrikter og bolig, Martha Lund Olsen (Siumut) forlader Naalakkersuisut.

Kim Kielsen fortalte på et hasteindkaldt pressemøde, at det er ham, der har truffet beslutningen om, at Martha Lund Olsen skal forlade regeringen, fordi hun ønsker at stille op til kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq.

Martha Lund Olsen har varetaget det varme sæde som naalakkersuisoq for infrastruktur i den nye koalition, der blev dannet for godt tre måneder siden. Departementet for infrastruktur, der har ansvaret for de meget omdiskuterede servicekontrakter på passagertransport, bliver nu midlertidigt overtaget af Múte Borup Egede fra Inuit Ataqatigiit, der indtil nu har været naalakkersuisoq for råstoffer.

Kim Kielsen: Martha må selv fortælle om hendes planer

Múte Borup Egede overtager også Martha Lund Olsens øvrige ansvarsområder, indtil der udnævnes en efterfølger, når forårssamlingen begynder.

Kim Kielsen ville ikke svare på, om der er tale om en strategisk omplacering af Martha Lund Olsen foretaget af hovedbestyrelsen i Siumut, således at Martha Lund Olsen får mulighed for at gå efter borgmesterposten i Kommuneqarfik Sermersooq. Kommunen er den eneste kommune, der styres af en borgmester fra Inuit Ataqatigiit - Asii Chemnitz Narup, hvorimod de øvrige kommuner ledes af medlemmer af Siumut.

I stedet sagde Kim Kielsen, at det var op til Martha Lund Olsen selv at svare på spørgsmål om hendes fremtidige planer. Han understregede at det var hans vurdering, at når man er medlem af Naalakkersuisut, så bør man kunne koncentrerer sig fuldt ud om dette.