IA og Alternativet inviterer til forsvarsdebat

Hånd i hånd inviterer IA og det danske parti Alternativet befolkningen til at diskutere rigets fremtidige forsvar ved møder i Nuuk og Sisimiut.
Foto © : IA
11. april 2017 06:34

Det oplyser Inuit Ataqatigiit i Folketinget i en pressemeddelelse.

Til efteråret skal partierne i Folketinget forhandle et nyt forsvarsforlig på plads. Forliget skal sætte rammerne for, hvor mange penge staten i de kommende år skal bruge på kongerigets forsvar, og hvordan pengene skal fordeles.
Og det bør grønlandske borgere have indflydelse på, mener IA i Folketinget, som selv arbejder på et forsvarspolitisk udspil.

- Input fra dialog med borgerne vil være central del af det forsvarspolitiske udspil. Udspillet vil indeholde konkrete forslag til, hvordan politikken bør inddrage grønlændere og komme Grønland til gavn, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Inuit Ataqatigiit og Alternativet inviterer derfor alle interesserede til ‘forsvarspolitisk politik-mik’ torsdag 20. april kl. 16.30-19 i Katuaq i Nuuk. Der vil desuden blive holdt et lignende møde i Sisimiut i maj, oplyser IA.

Ud over politikerne deltager også Rasmus Leander Nielsen fra Ilisimatusarfik, Nils Westergaard fra Arktisk Kommando og Bjørn Tegner Bay, Grønlands Politi på debatmødet.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meddelt, at han ønsker at høre de grønlandske og færøske folketingsmedlemmer i forbindelse med de kommende forsvarsforhandlinger.

Det nuværende forsvarsforlag, som de grønlandske partier ikke er med i, vedtog i 2016 af afsætte 120 mio. kroner om året til Forsvarets opgaver i Arktis.