Kim Kielsen: Hvad skal man med fjender, når man har Lars-Emil?

Kim Kielsen svarer hårdt igen på den kritik, Lars-Emil Johansen leverer i avisen Sermitsiaq fredag.
17. marts 2017 12:50

KNR har interviewet Kim Kielsen om uroen i Siumut. Se klippet over artiklen.

I en udtalelse fortæller formanden for Siumut og naalakkersuisut, Kim Kielsen, at han mener, Lars-Emil Johansen fører en intern magtkamp, som er til stor skade for partiet.

- Det handler om den opslidende, interne splid og magtkampe i vores parti Siumut, som Lars-Emil igennem længere tid har stået i spidsen for, og som efterhånden er synlig for enhver, siger Kielsen.

Efterlyser lederskab

I fredagens Sermitsiaq efterlyser Lars-Emil Johansen, der er formand for Inatsisartut og tidligere Siumut-formand, tydeligt lederskab fra Kielsens side:

- Lige nu er den politiske styring for uklar, og Siumut kan ikke længere stille sig tilfreds med disse forhold, de bør rettes, lyder svadaen fra Lars-Emil Johansen i Sermitsiaq.

LÆS OGSÅ Lars-Emil Johansen revser sin partiformand

Skader partiet

Men den slags udmeldinger gør større skade end gavn, lyder modsvaret fra partiformanden.

- Den første og største sikre taber i dette spil vil være os selv - partiet Siumut, lyder det fra partiformanden, der leverer en kraftig opsang til Lars-Emil Johansen, der forsøgte at blive formand for partiet i 2014, men tabte til netop Kielsen. 

- Med den slags venner, hvad skal man så med fjender, spørger Kielsen, der mener, at de interne kampe sår tvivl om partiets politik og ledelse.

Ved Landstingsvalget i 2014 fik Lars-Emil Johansen 193 stemmer, mens Kim Kielsen fik 4608 personlige stemmer.