Husky Energy er stadig lun på Sisimiut

Det canadiske olieselskab Husky Energy er i fuld gang med at forberede de kommende prøveboringer i 2013.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. februar 2012 07:04

Husky Energy har aflagt et nyt besøg i Sisimiut, hvor de har kigget på planerne for udviddelse af havnen. Og canadierne er stadig lune på at have deres forsyningsbase placeret i Sisimiut. Det fremgår i dagsordensmaterialet til det kommende kommunalbestyrelsesmøde i Qeqqata Kommunia.

Husky Energy har planer om, at foretage prøveboringer ud for Sisimiut og har derfor et ønske om at have en forsyningsbase så tæt på boreområdet som muligt. Canadierne har også kigget på Aasiaat som en alternativ løsning, hvis Sisimiut havn ikke bliver klar til 2013.

Udvidelsen af Sisimiut havn skal gennemføres i etaper, og første etape kan blive fremskyndet, hvis canadierne skulle ønske det.

- Hvis et selskab giver udtryk for at leje et havneområde, for eksempel etape 1, så vil vi fremskynde arbejdet med et få udvidet havnen i Sisimiut, skriver Qeqqata Kommunia.

Prøveboringerne i 2013 kommer til at påvirke erhvervslivet i Sisimiut. Husky Energy har oplyst overfor kommunen, at de regner med at bruge mandskab på omkring 1.000 og 1.200 mand per sæson.

Der bliver en del aktivitet i havneområdet, hvor stort og tungt udstyr kommer til at kræve store opbevaringsarealer.

Husky Energy regner med at have en boresæson fra juni til september.

Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia drøfter situationen under det ordinære kommunalbestyrelsesmøde den 28. februar.