Niisa Trawl: Hjemrejse for besætning var planlagt

KNR kunne torsdag fortælle, at en grønlandsk besætning ville blive sendt hjem fra Island af deres rederi på grund af chikane. Rederiets ejer forklarer dog, at hans udtalelser var baseret på en misforståelse i virksomheden. Han fastholder, at hans ansatte var udsat for tilråb og chikane.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
20. januar 2017 10:21

Ejeren af Niisa Trawl, Svend Christensen, fortalte torsdag til KNR, at besætningen fra trawleren Regina C ville blive sendt hjem torsdag aften, fordi de var utrygge i Reykjavik ovenpå en 20-årig kvindes forsvinden.

Det var dog hele tiden planen, at besætningen skulle hjem torsdag aften. Det var ejeren dog ikke klar over, da han udtalte sig til KNR. Fejlen skyldes en misforståelse internt i Niisa Trawl A/S, fortæller han. 

- Jeg oplyste, at besætningen ville kom hjem torsdag, selvom de skulle have været med til inddokning fredag. Men det er en fejloplysning på grund af, at det var blevet besluttet i samarbejde med kontoret og besætningen. Men den beslutning var taget, mens jeg var ude af byen.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq aflyser rejse på grund af anholdelser

Så du var ikke klar over, at det i forvejen var planlagt, at de skulle hjem torsdag aften?

- Planen var, at skibet skulle sejles over med besætningen, og at den skulle indokkes den 20., men jeg kommer hjem og får at vide, at de skal med flyveren i dag (torsdag, red.), da jeg kommer på kontoret. Og det synes vi er helt fint, efter det postyr, der har været med Polar Nanoq.

Så da du taler med min kollega, der ved du ikke, at det i forvejen var planlagt, at de skulle hjem torsdag aften?

- Nej, det lå i planlægningen, at de skulle hjem efter indokning dagen efter (fredag d. 20, red.).

Svend Christensen fortalte torsdag, at en gruppe besætningsmedlemmer var blevet bedt om at forlade en butik i Reykjavik ovenpå sagen om de anholdte grønlandske besætningsmedlemmer fra trawleren Polar Nanoq, der er delejet af Polar Seafood. Den del af historien fastholder han.

LÆS OGSÅ Fjerde person anholdt efter fund af hash ombord