Hermann vil overtage bevillinger

Hermann Berthelsen vil i 2015 arbejde for en ny havn i Kangerlussuaq og flere anlægsmidler til kommunen.
10. januar 2015 17:29

Der skal gang i nogle råstofprojekter, højere anlægsbevillinger til kommunen, og så skal der fokuseres på turisme og udenlandske investeringer. Det er hovedbudskaberne for fremtiden, fra Qeqqata Kommunias borgmester, Hermann Berthelsen i hans nytårstale, til kommunens borgere.

Han peger på, at der i løbet af årene har været mange råstofundersøgelser i kommunen. Nu er det næste så er at give udvindingstilladelser, mener han.

- Jeg vil opfordre Naalakkersuisut til nøje at undersøge, hvorvidt de tiltag kan igangsættes snarest, siger han.

Anlægsbevilling svarende til befolkningstal

Så ser han frem til samarbejdet med det nye Naalakkersuisuit, og har allerede et den første bøn klar til landets nye ledere.

- Jeg håber, at vi vil får et godt samarbejde med de nye medlemmer af Naalakkersuisut, idet jeg mener at anlægsbevillinger til vores kommune bør forhøjes, og det ville være mest passende at der gives anlægsbevillinger svarende til befolkningsantallet, siger Hermann Berthelsen.

Vil have flere områder til kommuner

Han gør det også klart, at han håber at Inatsisartuts anlægsbevillinger til kommunerne skal overtages af kommunerne selv.

- Jeg vil desuden opfordre Naalakkersuisut til at arbejde for snarest at overdrage flere områder til kommunerne som følge af omdannelse til storkommuner.

Satser på turismen

Indtil videre har Hermann Berthelsen dog bidt mærke i, at det er kommunerne i nord og syd, der får flere penge med den nye udligningsaftale. Til gengæld glæder han sig over det nye fokus på turismebranchen.

- Et af udviklingsområderne er, at man ikke kan komme udenom en forbedring af havnefaciliteterne i Kangerlussuaq og stadfæstelse af bevaring af storlufthavnen i Kangerlussuaq, lyder nytårsbønen fra Hermann Berthelsen.