H.C. Andersen-ambassadør vil reklamere for Grl.

18. marts 2005 13:38

Tegneren Kunuk Platou blev i går officielt udnævnt til Grønlands H.C. Andersen ambassadør. Han kan dermed slutte sig til rækken af personligheder fra hele verden, der har sagt ja til at udbrede det glade budskab om den danske eventyrdigters 200 års fødselsdag.

Platou er for øjeblikket i gang med et skuespil i Ilulissats kulturhus over eventyret ”Kejserens nye Klæder”. Han ved endnu ikke så meget om, hvad han skal foretage sig som ambassadør, men har i hvert fald en forventning om at kunne lave god reklame for Grønland.

- Jeg tror det bliver god reklame for Grønland, for det er et meget stort show, der er anlagt i København og Odense. Og der vil Grønland naturligvis blive nævnt, siger Kunuk Platou.

De to stort anlagte shows løber af stablen fra 1. til 3. april.

Kunuk Platou håber også, at titlen på sigt vil hjælpe ham, når han skal søge penge til sine egne projekter. For eksempel til en animationsfilm på baggrund af den gamle eventyrdigters fortællinger.

Der er ingen penge i ambassadørtitlen, men til gengæld æren og en H. C. Andersen nål – og så det kollegiale ambassadørsamvær med blandt andet fodboldspilleren Péle, Kronprinsesse Mary og James Bond skuespilleren Roger Moore.