Hardenberg brugte telefon og internet for 132.000 kroner

Departementschef for formandens departement Svend Hardenberg var allerede i 2010 genstand for interesse fra Selvstyret side. En revision blotlagde dengang, at daværende direktør for Nukissiorfiit Svend Hardenberg, var en dyr herre at have gående.
23. september 2013 10:52

Radioavisen har fået svar på en begæring om aktindsigt i et dokument, som de revisorer fra Deloitte, der gennemgik Nukissiorfiits årsregnskab for 2010, mente var af stor interesse for Selvstyret.

Af dokumentet fremgår det blandt andet, at direktøren ikke længere skulle have firmabil, men i stedet ville få 3.000 kroner om måneden som kompensation.

Svend Hardenberg modtog pengene fra og med den 1. maj 2010. Han fortsatte dog også med at have fri bil til rådighed. Den 25. februar 2011 da dokumentet blev udformet havde han således stadigt bilen.

Det fremgår også af dokumentet, at Svend Hardenberg havde fri telefon og internet til rådighed. Noget han benyttede flittigt. Således Præsterede han en telefonregning på 54.035 kroner, mens han brugte 78.449 på internet.

Alt i alt har Svend Hardenberg brugt for 132.484 kroner på internet og telefon. Det svarer til 11.000 kroner om måneden.

Radioavisen har forsøgt at få en kommentar fra Svend Hardenberg, men det har endnu ikke været muligt.

Flere af disse informationer kom faktisk allerede frem, før Radioavisen og angiveligt to aviser havde fået svar på deres begæringer om aktindsigt.

Svend Hardenberg kontaktede nemlig Sermitsiaq/AGs direktør Poul Krarup, med historien om, at han nu ville lægge alle informationer frem, fordi der var journalister, der forsøgte at svine ham til.

Ligeledes kan man i artiklen læse, at Svend Hardenberg faktisk har været et offer for et politisk spil, hvor tidligere Departementschef Steffen Ulrich-Lynge og daværende Naalakkersuisoq for Infrastruktur og boliger, Jens B. Frederiksen skulle have været i mod Svend Hardenberg. 

Det er ikke første gang Svend Hardenberg er kommet en kritisk artikel i forkøbet ved at kontakte Poul Krarup.

Sidst skete det 14 juni efter Berlingske havde fortalt Svend Hardenberg, at de ville lave historien om, at Svend Hardenberg sad i en uetisk interessekonflikt.

Svend Hardenberg stormede dog ned til Poul Krarup, der kvitterede med en artikel der fik overskrifte " Svend Hardenberg gør rent bord."