Hardenberg anbefaler Carsten Frank Hansen

Avisen Berlingske Business afslører i dag nye dokumenter, der viser at rekrutteringsbureauet Ramsdal, der fik til opgave at finde en ny departementschef til Vittus Qujaikitsoqs Departement for finanser, fik en direkte opfordring fra Aleqa Hammonds departementschef, Svend Hardenberg til at tjekke Carsten Frank Hansen som kandidat til stillingen.
Skrevet af Karsten Sommer
03. oktober 2013 07:06

- Svend Hardenberg opfordrede mig direkte til at kontakte Carsten Frank Hansen som potentiel kandidat til jobbet som departementschef, og Carsten Frank Hansen valgte på den baggrund at søge jobbet, siger Karl-Erik Nielsen, direktør i Ramsdal Executive Service til Berlingske.

Avisen er i besiddelse af en e-mail fra Hardenberg til Ramsdal med overskriften »Kandidater til jobbet som departementschef i Finanser«, hvor Hardenberg blandt andet skriver:

- Jeg har hørt, at Carsten Frank Hansen har udvist interesse. Han er interesseret i at vende tilbage til Grønland, skriver han, og forsyner Karl-Erik Nielsen med to mobiltelefonnumre til den mulige kandidat.

Samtidig fremgår det, at to toppolitikere i det nuværende styre har givet Carsten Frank Hansen gode skudsmål.

På opfordring fra Carsten Frank Hansen indhentede Ramsdal anbefalinger hos blandt andre Naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur, Steen Lynge, samt fra formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen. Samt fra to af Carsten Frank Hansens tidligere chefer i Andelskassen Fyn.

- De oplyste alle, at de betragtede Carsten Frank Hansen som en god og kvalificeret kandidat, siger Karl-Erik Nielsen til Berlingske Business.

Formanden for Transparency International Greenland, Anders Meilvang, finder ansættelsesforløbet problematisk og ubetryggende.

- Hvis det var en kompetent person, Svend Hardenberg pegede på, synes jeg, det er uproblematisk. Men når mandens kompetencer primært er, at han kender nogle siumuttere og har de rigtige relationer til partiet, er det selvfølgelig ikke i orden, at Hardenberg retter henvendelse til rekrutteringsfirmaet, og beder dem se ekstra godt på ham, siger Anders Meilvang.

Carsten Frank Hansen fik som bekendt stillingen, men måtte forlade den efter kun to dages ansættelse, da det viste sig at han havde holdt det hemmerligt, at han var tiltalt af politiet i en bedragerisag.