Handicaporganisationer sætter fokus på usynlige handicaps

Livet med autisme, ADHD og ordblindhed er noget af det, som befolkningen skal lære mere om, lyder det i en pressemeddelelse.
NIIK håber, at kampagnen er med til at gøre ligeværdighed for mennesker med handicap til en central værdi i samfundet, siger Anders Meilvang, der er formand for NIIK.
26. juli 2020 18:21

Der er brug for at blive skabt mere opmærksomhed omkring usynlige handicaps som autisme, ADHD, psykiske lidelser og ordblindhed. 

Det skal ske med en oplysningskampagne, hvor blandt andet videoer af forskellige personer med handicaps skal gøre folk klogere på, hvad det vil sige, at leve med et usynligt handicap. 

LÆS OGSÅ Handicap-formand: Få lavet en grønlandsk ordblindetest nu!

Det oplyser Tilioq og NIIK, der er paraplyorganisationen for handicaporganisationer i Grønland, i en pressemeddelelse.

Formanden for NIIK, Anders Meilvang, udtaler, at mennesker med handicap skal kunne leve et liv som alle andre.

-Det kan kun ske, hvis hele samfundet engagerer sig i at indrette fællesskabet for alle. Men det kræver langt mere viden. Oplysningsvideoerne vil vise, at der er mange forskellige typer usynlige handicaps og personer med handicaps er lige så forskellige som alle andre. 

- NIIK håber, at kampagnen er med til at gøre ligeværdighed for mennesker med handicap til en central værdi i samfundet. Vi håber også, at videoerne vil inspirere andre personer med handicap til  at træde frem og fortælle om deres liv og drømme, siger Anders Meilvang.

Oplysning nedbryder fordomme

Videoerne skal optages i Sisimiut, Nuuk og Qaqortoq.

Oplysningskampagnen påregnes at køre indtil handicapugen, som plejer at være i uge 41 i efteråret.

Handicaptalsmanden Christina Johnsen understreger, at oplysning er vejen til at nedbryde fordomme og tabu omkring handicaps.

- Jo mere vi oplyser samfundet om forholdene for mennesker med handicap og de forskellige typer af handicap, jo flere fordomme nedbryder vi, siger Christina Johnsen.

Selvstyret står for finansieringen af kampagnen.

LÆS OGSÅ For første gang får Qaanaaq besøg af Handicaptalsmanden