Hallo Norden opretter kontor i Grønland

Hallo Norden, Nordisk Ministerråds informationstjeneste, åbner senere i år et nyt kontor i Nuuk. Hermed er informationstjenesten til stede i hele Norden.
Foto © : Søren Sigfusson/norden.org
Skrevet af Karsten Sommer
29. maj 2015 07:07

- Grønland er den sidste brik i puslespillet i forhold til at tilbyde en nordisk informationstjeneste i hele Norden. Vi hilser det nye kontor velkomment og ser det som en positiv udvikling for hele Norden, siger Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Nordisk Ministerråd.
 
Hallo Norden informerer om muligheder for at flytte, arbejde og studere i Norden. Hallo Norden har siden 1998 været aktiv i alle de 5 nordiske lande og åbnede i 2011 og 2012 også kontorer på Åland og Færøerne - og nu også i Grønland.

 

Lettere at finde information om Grønland
- Grønland er gået aktivt ind i projektet, da man fra Grønlands side ønsker at tiltrække arbejdskraft fra hele Norden. Med det nye informationskontor vil det blive lettere for folk fra for eksempel Finland eller Sverige at finde information om forholdene i Grønland - også hvis man skal have familien med, siger Marita Hoydal, seniorrådgiver hos Nordisk Ministerråd.
 
- Jeg er selv flyttet fra Sverige til Grønland, og jeg kunne godt have brugt en informationstjeneste i den forbindelse. noget som kan skabe overblik og hjælpe en på vej, er et stort skridt frem, siger Mats Bjerde, direktør for NAPA i Nuuk.