Hackere kræver millioner for at genåbne systemer hos Garmin

I flere dage har Garmin været ramt af et hackerangreb. Russisk hackergruppe siger, at den står bag angrebet.
Computerworld skriver, at den russiske hackergruppe Evil Corps har påtaget sig ansvaret for angrebet og nu kræver penge for at give Garmin adgang til sine systemer igen. Foto © : Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
27. juli 2020 09:22

Selskabet Garmin skal betale 64 millioner kroner for at genåbne it-systemer, der siden sidste uge har været ramt af et hackerangreb.

Angrebet har ramt millioner af mennesker, der anvender Garmins GPS-enheder. Det drejer sig blandt andet om løbere og cyklister fra hele verden.

Det skriver branchemediet Computerworld.

Computerworld skriver, at den russiske hackergruppe Evil Corps har påtaget sig ansvaret for angrebet og nu kræver penge for at give Garmin adgang til sine systemer igen.

Lørdag kunne selskabet i en besked fortælle, at det på grund af problemer ikke var muligt at få adgang til nogle systemer.

- Vi arbejder på at genetablere vores systemer så hurtigt som muligt og beklager for ulejligheden, skrev Garmin i en besked på sin hjemmeside.

Garmin har oplyst, at der ikke er tegn på, at "nedbruddet har ramt" brugernes data "inklusive data om aktiviteter, betalinger og andre personlige oplysninger".

/Ritzau