BILLEDER GUX-studenter i optog

Nyudklækkede studenter har benyttet sommervarmen til på traditionel vis at gå hånd i hånd igennem Nuuk iført deres fineste dress.
Skrevet af Camilla Dam
26. juni 2015 11:36

Ud over, de har fået hue på og kan kalde sig studenter, kan de glæde sig over, at Nivi Olsen, naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke, mener, de har gået på landets bedste skole, hvad flere ting angår.

I forbindelse med GUX-studenternes dimission vil hun uddele to nye priser, som skal anerkende uddannelsesinstitutionerne og de unge mennesker, som vælger at uddanne sig.

GUX Nuuk får prisen for ”Bedste fremmøde” vurderet på den gymnasieskole, der har skabt de bedste rammer, der motiverer og tilskynder eleverne til at møde til den daglige undervisning. Her blev KTI's gymnasieskole nummer to.

Hovedstadens gymnasium får ligeledes prisen for ”Bedste fastholdelse” her tæt forfulgt af Campus Kujalleqs gymnasieskole. Her præmieres den gymnasieskole, der er bedst til at holde sine elever ved ilden.

- Kapløbet imellem gymnasieskolerne har været tæt, og jeg håber, at priserne med tiden vil få deres eget liv og være med til at sætte fokus på og erkende skolernes vigtige rolle. Tillykke GUX med dit første kuld studenter, vi håber at fejre mange flere i fremtiden, udtaler Nivi Olsen i en pressemeddelelse.